wo 03 juli 2013

Grond nieuwbouwwijk Luchen (Mierlo) 15% goedkoper

Het college van burgemeester en wethouders nam afgelopen week het besluit, om de grondprijs  voor nieuwbouwwijk Luchen gemiddeld € 50,- goedkoper te maken. Gemiddeld gaat één vierkante meter grond voortaan € 295,- kosten. Zo wordt het kopen van een nieuwbouwwoning aantrekkelijker. Momenteel hebben potentiële kopers de keuze uit een ruim aanbod aan aantrekkelijk geprijsde bestaande woningen. Ze kiezen dan ook vaker voor deze woningen dan voor een nieuwbouwwoning. In Luchen leidde dit tot stagnerende verkopen. De beslissing om de grondprijs met 15% te laten dalen is dan ook logisch. Belangrijk is ook, dat het voor potentiële kopers zo eenvoudig wordt om een aankoop te financieren. 

 

De prijzen zijn van toepassing voor het tweede halfjaar van 2013 en het volledige jaar 2014. Daarna wordt de situatie opnieuw beoordeeld. 

Bandbreedte

Op 25 juni 2012 stelde de gemeenteraad de nota ‘Kader Grondprijzen 2013-2016’ vast. Hierin zijn zogenaamde ‘bandbreedtes’ opgenomen. Hiermee kreeg het college de bevoegdheid om per bouwlocatie binnen de bandbreedte van € 245,- tot € 400,- marktconforme prijzen vast te stellen. De afgelopen maanden is beoordeeld wat de financiële consequenties zijn bij aanpassing van de grondprijzen. Hieruit kwam naar voren,  dat het van belang is om de grondprijzen in Luchen te verlagen om zo het grootste nieuwbouwproject binnen onze gemeentegrenzen vlot te trekken. Op Luchen is ruimte voor ongeveer 700 woningen. In totaal zijn er nu een kleine 200 woningen gebouwd.  

Terug naar boven
Luchen waar anders maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x