vr 14 juni 2013

Start woonproject 55-plussers in plan Luchen Mierlo

Op woensdag 5 juni vond het officiële start-bouwmoment plaats van het woonproject SIR-55 aan Oranjetipje in Luchen, de nieuwste wijk van Mierlo. Wethouder Vissers legde samen met de nieuwe bewoners van deze woningen de eerste steen.

 

Aan het Oranjetipje bouwt Willemsz Bouwbedrijf BV met medewerking van de gemeente zeven patiowoningen voor langdurig zelfstandige bewoning. Voor vier SIR-55 woningen zijn al deelnemers. SIR-55 begeleidt dit project volgens de CPO-methode (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap). Bij een CPO-project bouwen de bewoners op eigen grond, samen bepalen ze hoe de toekomstige woning er uit komt te zien. Dit geldt ook voor de indeling. Dit gebeurt in overleg met de architect. Tijdens het hele ontwikkelproces is er invloed op het eindresultaat. Hierbij is het budget van de consument bepalend.

 

Te koop

De 4 woningen vormen de eerste fase van het totaalproject dat 7 patiowoningen omvat. Voor de tweede fase van 3 woningen worden nog deelnemers/kopers gezocht. De woningen komen in de tweede fase van nieuwbouwwijk Luchen. Dit plan ligt op een groene locatie aan de Noordwestzijde van de kern van Mierlo.

 

SIR-55                                                                                       

Ingegeven door de wensen van de consument, zet Stichting Initiatieven Realisatie 55+ Woningbouw, zich al ruim 20 jaar in om op een consumentgestuurde wijze woningen te realiseren. Kern van deze organisatie zijn (groepen) medioren en senioren die zelf invloed willen uitoefenen en verantwoordelijkheid willen nemen bij de ontwikkeling van hun toekomstige woning.

 

Luchen

De nieuwe wijk Luchen ligt aan de rand van Geldrop-Mierlo in een groene omgeving. Luchen, biedt ruimte aan een verscheidenheid aan woningen. Het project wordt in 4 fases gebouwd. In totaal worden er ruim 700 woningen gebouwd. Er staan straks woningen van verschillende grootte, vrijstaand, geschakeld en in rijvorm.   

Terug naar boven
Luchen waar anders maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x