di 21 augustus 2012

Bouw SIR 55-Woningen op Luchen gaat dit najaar voorzichtig van start

Zeven woningen die in het kader van SIR-55 in Mierlo gebouwd gaan worden, zijn er drie zo goed als verkocht. De initiatiefnemers van dit cpo-project hopen te kunnen profiteren van een aantrekkende woningmarkt om de overige vier te verkopen.

De eerste seniorenwoningen in de Mierlose nieuwbouwwiik Luchen gaan verrijzen. Als alles meezit begint de bouw van drie woningen in december. Aan de noordkant van de nieuwbouwwijk ( niet ver van het Eindhovensch Kanaal liggen zeven kavels met als bestemming SIR 55-woning.
 

Drie ervan zijn zo goed als verkocht, voor de overige zoekt Noud van Stiphout nog belangstellenden. De Mierlonaar is het aanspreekpunt in het dorp voor de stichting SIR 55. Deze organisatie ondersteunt mensen die in collectief opdracht geverschap (cpo) huizen laten bouwen. Door de gezamenlijkheid kunnen de toekomstige huizenbezitters kosten en kennis delen en hebben ze inspraak in het ontwerp van de woningen. De kavels in Mierlo kosten tussen de 275.000 en 375.000 euro.

De organisatie SIR 55 is gericht op 'medioren en senioren', de woningen op Luchen zijn dan ook alle gelijkvloerse patio's, levensloopbestendig in huizenmarktjargon. Een voorwaarde voor deelnemers is een leeftijd van minimaal vijftig jaar, al zitdaar enige rek in, bekent. Van Stiphout.   M Meer  Meer

Meer weten? SIR 55

Terug naar boven
Luchen waar anders maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x