wo 21 maart 2012

Lente in Luchen start met Groenmarkt en Boomfeestdag!

Op Luchen was het op het eerste lentedag van het jaar al aardig druk. De nieuwe bewoners van Luchen bezochten massaal de Groenmarkt om hun Groene Cadeau in ontvangst te nemen. Ook de kinderen van basisschool St. Lucia waren aanwezig om daar de eerste beuken hagen aan te planten. Een actie in het kader van de Nationale Boomfeestdag. 

Groen Cadeau

Nieuwe bewoners van de wijk Luchen ontvingen tijdens de Nationale Boomfeestdag een boom of struik als groen cadeau. Met dit gebaar onderstrepen alle betrokken bouwpartijen dat ze een groene wijk belangrijk vinden. Ook wordt zo een steentje bijgedragen aan het vergroten van de biodiversiteit in Luchen. Luchen heeft er na vandaag weer ruim 90 bomen en heesters bij.

Nationale Boomfeestdag

Ook vond op deze zonnige lentedag  voor de 55e maal de Nationale Boomfeestdag plaats. Ook in onze gemeente vond rondom dit jaarlijks terugkerende evenement een aantal activiteiten plaats. Zowel in Geldrop als in Mierlo gingen weer tientallen kinderen op pad om bomen en struiken aan te planten. In Mierlo plaatsten kinderen uit groep 7 van basisschool St. Lucia beuken hagen aan het park aan de Boerenzwaluw, de nieuwe straat in Luchen (Mierlo). Kinderen uit groep 6 van basisschool De Windroos planten beuken hagen aan de Goorstraat in Geldrop.

Terug naar boven
Luchen waar anders maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x