do 15 maart 2012

Veel belangstelling voor Groen Cadeau!

De afgelopen week ontvingen de eerste bewioners van Luchen een Groen Cadeau. Om de aanplant van groen in Luchen te stimuleren krijgen alle nieuwe bewoners van Luchen een boom of heester cadeau. Zo bouwen we samen aan een groene wijk. Een biodiverse wijk met een verscheidenheid aan planten en dieren.

Groenmarkt
Op woensdag 21 maart vindt er op Luchen een Groenmarkt plaats. Nieuwe bewoners ontvangen dan  hun Groene Cadeau, een boom of een heester. Eerder hebben zij kunnen aangeven waar hun voorkeur naar uit gaat. Tussen 10.00 3n 12.00 uur kunnen zij aan de speciale 'Groen Cadeau'marktkraam hun boom of heester komen afhalen. De kraam staat aan de Boerenzwaluw op Luchen.. We hopen natuurlijk dat de nieuwe boompjes en struiken een mooie plek krijgen in de voor- en achtertuin van de nieuwe wijkbewioners én dat er nog meer mooi groen wordt aangeplant. Tips om dit zo biodivers mogelijk te doen, zijn te vinden op de pagina Aanleg tuin belangrijk.


Aanplant Beuken haag Boerenzwaluw
Op woensdag 21 maart vindt voor de 55e maal de Nationale Boomfeestdag plaats. Ook in onze gemeente vindt rondom dit jaarlijks terugkerende evenement een aantal activiteiten plaats. Zowel in Geldrop als in Mierlo gaan weer tientallen kinderen op pad om bomen en struiken aan te planten. In Mierlo plaatsen kinderen uit groep 7 van basisschool St. Lucia Beuken hagen aan het park aan de Boerenzwaluw, de nieuwe straat in Luchen (Mierlo).


55 jaar Nationale Boomfeestdag
Op de Nationale Boomfeestdag planten 115.000 schoolkinderen in circa 350 gemeenten 230.000 bomen en struiken. In de afgelopen 55 jaar zijn in Nederland op de Boomfeestdag meer dan 11 miljoen bomen en struiken geplant. De Nationale Boomfeestdag is in 1957 door Staatsbosbeheer ingesteld als gevolg van een resolutie van de Food and Agriculture Organization (FAO) om jaarlijks via het World Festival of Trees aandacht te vragen voor de gevolgen van ontbossing.
Stichting Nationale Boomfeestdag heeft tot doel om bewustwording over het belang van bomen en bossen te bevorderen. Zij doet dit onder meer door schoolkinderen van 9-11 jaar zelf een KinderBomenBos en het Koningin Wilhelminabos.
Meer weten over biodiversiteit, ga naar www.biodiversiteit.nl.

PS.
Bent u een nieuwe bewoner van de wijk Luchen en heeft u nog niet uw keuze voor een Groen Cadeau aan ons doorgegeven, dan belt u met Bart Meulendijk, via 14 040. Dit kan nog tot uiterlijk maandag 19 maart.

fd7c53cc-74cf-453a-ac39-3e5c10f47df5_plantje_jpga.jpg
Terug naar boven
Luchen waar anders maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x