wo 09 november 2011

Expositie duurzaam wonen in Luchen

In de maand november kunt u in de bibliotheek Mierlo een expositie bezoeken over duurzaam wonen in Luchen. Een goed voorbeeld van hoe men tegenwoordig duurzaam ontwikkelt. 

 

Zo wordt nagedacht over een biodiverse inrichting van de groene ruimte in het gebied. Verder realiseert Eneco in Luchen fase 2, 3 en 4 een warmte-distributienet. Er komt dus geen gasnet.

Alle aandacht voor duurzame ontwikkeling moet leiden tot een ideaal evenwicht tussen ecologische, economische en sociale belangen. Zodat we een gezonde aarde houden, met welvarende bewoners en goed functionerende ecosystemen.

Biodiversiteit

Het oorspronkelijke landschap krijgt een centrale plek in het plan. Bestaande structuren uit het oude landschap blijven zichtbaar. Groen en water wordt in Luchen nadrukkelijk gecombineerd. Een mooi voorbeeld daarvan is de Kleine ijsvogelvlinder fietsroute, langs het Eindhovens kanaal, dat grenst aan Luchen. Maak tijdens de expositie kennis met deze bijzondere route.

Aardwarmte

In Luchen fase 2, 3 en 4 komen alleen woningen die op een bijzondere manier worden verwarmd en gekoeld. Niet meer op gas, maar met een energiesysteem dat samen met de warmtepomp op milieuvriendelijke wijze zorgt voor verwarming, warm water en koeling van uw woning. In de bibliotheek is onder meer een maquette te zien die uitlegt hoe het systeem werkt. Eneco gaat dit realiseren.

 Landelijke dag duurzaamheid

11 november is de Landelijke dag van de Duurzaamheid. Bibliotheek dommeldal heeft de hele maand november uitgeroepen tot maand van de duurzaamheid. Met op 29 oktober de aftrap, tijdens de Nacht van de Nacht. En met in iedere vestiging een aandachtspunt: in vestiging Geldrop lichten we de schijnwerpers op duurzaam vervoer, in vestiging Mierlo op duurzaam bouwen, in vestiging Nuenen op duurzaam voedsel en in vestiging Son en Breugel op duurzame afvalverwerking.

Begin bij jezelf

Natuurlijk kunt u zelf ook veel doen aan een duurzame wereld. Om u daarbij een handje te helpen, heeft de bibliotheek Dommeldal een programma ontwikkeld met activiteiten die dicht bij huis liggen. Ga naar de bibliotheek en ontdek welke activiteiten dat zijn.

Luchen, waar anders...

Bent u geïnteresseerd in wonen in Luchen of zomaar in alle plannen die daar de komende jaren gerealiseerd gaan worden? Ga dan naar inschrijven en aanvragen.

Terug naar boven
Luchen waar anders maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x