vr 14 januari 2011

Brandweer in 2012 op Luchen

De Mierlose brandweer kan vanaf voorjaar 2012 gaan uitrukken vanaf de nieuwe kazerne op Luchen. De gemeente verwacht in april van dit jaar een definitieve bouwopdracht te verlenen aan een aannemer.  De aanbestedingsprocedure hiervoor loopt nog.

De nieuwbouw komt aan de rand van Luchen, bij de tweede rotonde aan de Geldropseweg, komend vanaf Geldrop. Het pand gaat de bestaande kazerne aan de Vesperstraat vervangen, dat stamt uit 1981. Het gebouw is verouderd, te klein en zorgt bovendien voor overlast in de woonwijk.

De nieuwbouw betrekt de brandweer samen met Saasen Opleidingen, dat nu nog aan de Industrieweg is gevestigd. De opleider in trainingen op het gebied van veiligheid, hulpverlening en Arbo heeft net als de brandweer behoefte aan ruimere huisvesting.

Gezamenlijk optrekken pakt financieel gunstig uit voor beide partijen. Bovendien willen de twee instellingen volop gaan samenwerken en kennis delen op Luchen.

In het ontwerp gemaakt door architect Theo Bähler van B en W Architecten, zijn veel natuurlijke materialen verwerkt. De nieuwe kazerne wordt gebouwd uit baksteen, duurzaam hout maar ook zink.

Terug naar boven
Luchen waar anders maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x