vr 05 november 2010

Fietsroute 'Kleine IJsvogelvlinder gereed!

Er is een nieuwe fietsroute ontwikkeld. Deze route loopt langs het kanaal en dus ook langs Luchen, waar anders! De fietsroute 'Kleine IJsvogelvlinder' is uitgezet om te laten zien dat er in onze gemeente behoorlijk veel zogenaamde biodiverse natuur aanwezig is. Belangrijk, omdat veel verschillende dieren en planten ook goed voor ons zijn.

Kijk eens om u heen! Veel water, mooie oevers, parken, weilanden, bosgebieden, dorpstuinen en kleurige balkons. Deze afwisseling trekt veel verschillende soorten leven aan. Belangrijk, want deze variatie is voor mens, dier en plant waardevol. Tijdens deze fietsroute laten we u graag zien hoe divers Geldrop-Mierlo is.

De (bio)diversiteit langs deze ‘Kleine ijsvogelvlinder’ fietsroute is groot. Deze route is nu ook beschikbaar via GPS. U vindt deze route terug op www.gpswalking.nl, een speciale site waar u prachtige wandelingen en fietstochten vindt in Zuid Nederland en België. Ook kunt u de route uitprinten via https://www.gpswalking.nl/Download.php?f=KleineIJsvogelvlinderfietstocht.pdf.

Dankzij de inzet van velen is de Kleine ijsvogelvlinder weer terug in onze gemeente. De Kleine ijsvogelvlinder heeft daarom een speciale betekenis gekregen en is opgenomen in het keurmerk 100% biodivers. Alle nieuwe initiatieven en projecten in Geldrop-Mierlo kunnen dit keurmerk verdienen. Inmiddels hebben al twee projecten dit keurmerk verdiend. Het gaat om Recreatiepark De Smelen en de fietsroute Kleine ijsvogelvlinder. Beide projecten zijn 100% biodivers!
 

Terug naar boven
Luchen waar anders maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x