ma 05 juli 2010

Project Rietwoningen gaat definitief niet door!

De gemeente Geldrop-Mierlo en Bouwbedrijf Van den Heuvel BV. hebben na een intensieve en ambitieuze samenwerking besloten de verdere ontwikkeling van het plan Rietwoningen op Luchen te beëindigen. Door de crisis is het risicoprofiel van dit project te hoog geworden.

Het bouwproject is door de financiële en economische crisis in een ander daglicht komen te staan. In overleg met de gemeente ziet bouwbedrijf Van den Heuvel af van daadwerkelijke realisatie van het project.

BIJZONDER
Het project Rietwoningen zou centraal in het nieuwe woongebied, in het zogenaamde Weteringpark, worden gerealiseerd. Langs de rand van dit natuurlijke gebied waren 22 vrijstaande Rietwoningen getekend. Met dit bijzondere concept won de combinatie bouwbedrijf Van den Heuvel BV en Cees-B.nl architects de 1e prijs van de prijsvraag Rietwoningen in Luchen. Een bijzonder project!

HERONTWIKKELING
De gemeente onderzoekt de mogelijkheden voor een herontwikkeling. Ook in het nieuwe plan moeten de woningen van bijzondere architectuur zijn en een duurzaam karakter hebben. Ook moeten de woningen naadloos aansluiten op de natuur van het Weteringpark. Deze groene pijler blijft. Ten slotte verwacht de gemeente van een nieuwe partij dat zij snel kunnen ontwikkelen. Hoe zij tot een nieuwe partij komt, onderzoekt de gemeente momenteel nog.

NATUUR
De ambitie om van Luchen een natuurlijke, dorpse en bijzondere woonwijk te maken blijft onverminderd hoog. In het beeldkwaliteitsplan is opgenomen dat het Weteringpark een belangrijke plek inneemt in Luchen.Het bestaande landschap is en blijft een belangrijk onderdeel van Luchen. De Luchense Wetering geeft niet alleen zijn naam aan de wijk maar krijgt een prominente plaats centraal in de wijk.
 

Terug naar boven
Luchen waar anders maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x