vr 18 december 2009

Nieuwbouwwoning kopen in Brabant: juist nu!

Voor ons Brabant
Deze maatregelen voor de woningbouw maken deel uit van een totaalpakket aan maatregelen die de economie stimuleren. Hiermee pakt de provincie de kredietcrisis aan. Samen met gemeenten, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. De provincie zet daar 400 miljoen voor in en investeert zo in kennis en werkgelegenheid. Juist nu. Zo behoudt Noord-Brabant zijn voorsprong als innovatieve en duurzame regio. Want…we doen het natuurlijk voor ons Brabant!


Brabantse Verkoopgarantie: waardegarantie
Een veel gehoord dilemma in deze tijd: een woning willen kopen maar daarmee wachten totdat de huidige woning is verkocht. Met de Brabantse Verkoopgarantie kunt u die keuze wél maken.

De Brabantse Verkoopgarantie
De Brabantse Verkoopgarantie geeft u als koper van een nieuwbouwwoning de garantie dat uw huidige woning wordt verkocht tegen een vooraf vastgestelde waarde. Als u deelneemt aan deze regeling, garandeert de provincie een bepaald percentage van de onafhankelijk vastgestelde taxatiewaarde. Als u er niet in slaagt binnen twee jaar uw woning te verkopen, hebt u het recht om de woning volgens de voorwaarden van de Brabantse Verkoopgarantie te verkopen.

Aanvragen Brabantse Verkoopgarantie
Kopers van een nieuwbouwwoning kunnen in aanmerking komen voor de regeling Brabantse Verkoopgarantie.

De voorwaarden:
• de nieuwbouwwoning dient als hoofdverblijf en voor permanente bewoning;
• de VON-prijs van de nieuwbouwwoning is hoger dan de taxatiewaarde van uw huidige woning;
• de taxatiewaarde van de bestaande woning is lager dan € 350.000.
De Verkoopgarantie kan aangevraagd worden met het aanvraagformulier.
U kunt de aanvraag indienen tot en met 28 februari 2010. De provincie behandelt alleen compleet ingevulde aanvragen op volgorde van binnenkomst.

Garantie doorgeven
Als het u wel lukt om binnen twee jaar zelf uw huidige woning te verkopen, kunt u de verkoopgarantie doorgeven aan de koper van uw woning. Die kan de verkoopgarantie dan gebruiken voor zijn oude woning. Ook deze koper kan de verkoopgarantie vervolgens gebruiken voor de woning die hij verlaat. Dit proces loopt door totdat er geen woning meer wordt achter gelaten.

Voorwaarden
Deze regeling geldt voor circa 4000 nieuwbouwwoningen. De geldigheidsduur van deze stimulerende maatregel is in tijd beperkt.

Meer informatie
Neem contact op met uw makelaar of kijk op www.brabant.nl/eerstesteen

 
 
Terug naar boven
Luchen waar anders maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x