zo 27 september 2009

Arthur Gofers bouwt eigen huis

Arthur Gofers gaat in Luchen wonen. Op een steenworp afstand van waar hij opgroeide, keert hij terug. Zijn stevige handdruk verraadt zijn beroep en hij antwoordt bevestigend op het vermoeden of hij zelf iets aan zijn bouw doet. “Ik bouw mijn huis zelf”, zegt hij met enige trots.
 
“Ik woonde vroeger in de Eksterlaan en nu al tien jaar naar alle tevredenheid in ’t Loo. Maar toen ik hoorde dat het plan Luchen van de grond zou komen, kwam ik op de gedachte om er terug te keren. Zoals gezegd, we hebben het prima naar ons zin in ’t Loo. Het is er ruim opgezet en ons huis heb ik zelf gebouwd dus dat is echt eigen.” Gofers is als zelfstandige ondernemer werkzaam in de bouw. Momenteel realiseert hij samen met collega’s de bouw van een huis op een andere Luchense locatie, dus zijn band met Luchen gaat verder dan alleen zijn eigen huis dat hij nu aan het bouwen is.
 
Dorps
Toen het plan Luchen bekend werd, begon het dus te kriebelen. Gofers vertelt dat het landelijke en dorpse karakter van Luchen hem en zijn gezin aanspreekt. Hij heeft een kavel kunnen kopen dat uitkomt op een doodlopend pleintje, een prima plek voor opgroeiende kinderen. Maar voordat hij de grond kocht, heeft hij zich goed geïnformeerd over het bestemmingsplan. “Je wilt weten wat de mogelijkheden zijn want ook al bouw ik het zelf, ik moet me natuurlijk aan de voorschriften houden. Daarnaast was het voor ons belangrijk dat we tussen andere jonge mensen komen te wonen en dat blijkt zo te zijn.” Landelijk In november 2008 is hij begonnen aan de bouw. “Het huis heeft een landelijk karakter en staat ruim op de kavel. Tussen onze bouw en de grens van de kavel hiernaast moet bijvoorbeeld drie meter vrij blijven en bij de buren dus ook. Dat is zes meter, behoorlijk ruim.” De ligging van zijn nieuwe huis met een kelder en een overdekt terras op het zuiden waren voor hem en zijn gezin belangrijke factoren. “We krijgen een grote lichte leefkeuken met nostalgische en suite deuren naar de woonkamer”, vertelt hij. “Het huis is gebouwd met een zeer hoge isolatiewaarde en wordt verwarmd met een lage temperatuur verwarming, zodat we een laag energieverbruik kunnen realiseren.”
 
Waterloop
Aan alles wat Arthur Gofers vertelt over zijn huis en over Luchen blijkt dat hij er met zijn gezin erg graag wil gaan wonen. “Luchen wordt een prachtige wijk met veel groen en met onder andere de waterloop Luchen als een prachtig landelijk element. Er is een sportcomplex vlak in de buurt en hopelijk kan de lagere school hier ook gevestigd worden. We gaan er straks met veel plezier wonen en voor onze kinderen wordt het een mooie plek om verder op te groeien.”
Terug naar boven
Luchen waar anders maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x