vr 20 maart 2015

Nieuwe speeltuin Luchen geopend!

Afgelopen week opende wethouder Miranda Verdouw een bijzondere speeltuin aan de Atalanta in de nieuwe woonwijk Luchen (Mierlo). Dit gebeurde door het aanzwengelen van de Music Ball. Met een draai aan dit interactieve speeltoestel wordt een kort kinderverhaaltje in gang gezet over de geschiedenis van Luchen. Tegelijkertijd plantten kinderen van basisschool Loeswijk vanwege Nationale Boomfeestdag nieuwe heesters rond de speeltuin.

Music Ball

De Music Ball is een bijzonder speeltoestel waarmee kinderen op een speelse manier iets leren over de geschiedenis van Luchen. De verhaaltjes zijn geschreven door Peter van der Vleuten en ingesproken door Renske Kok (voorleeskampioene uit Mierlo).

Bijzonder ontwerp speeltuin

Het ontwerp van de speeltuin sluit aan op de inrichting van de nieuwe woonwijk Luchen. Deze is ruim en groen opgezet, passend bij de directe omgeving. Het speelplein heeft de vorm gekregen van een vlinder. De padenstructuur naar en vanuit het speelterrein is vormgegeven als ‘staartje’ en ‘voelsprieten’. Naast het spelen zal het de speelplek ook een ontdekkingsplek zijn voor kinderen. De vlinder is op een natuurlijke manier vormgegeven door houten paaltjes en taluds die de vorm bepalen. In goede samenwerking met Speelplan is er een unieke plek vormgegeven voor Luchen. De kwaliteit van de verschillende producten is zeer professioneel en speelt letterlijk en figuurlijk in op de wensen van het kind. 

Historie

LB15-2.jpg
Terug naar boven
Luchen waar anders maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x