Sport en spel

Sport en spel

Luchen is een dorpse wijk, een wijk die in alles aansluit op het dorp Mierlo. Luchen krijgt steeds meer vorm. Met prachtige speelvoorzieningen. Zo ligt er aan de Atalanta (Luchen, Mierlo)een prachtige speeltuin. Het ontwerp van deze speeltuin sluit aan de op de inrichting van de nieuwe wijk en heeft de vorm van een vlinder. De padenstructuur naar en vanuit het speelterrein is vormgegeven als 'staartje'en 'voelsprieten'. Naast het spelen zal de speelplek ook een ontdekkingsplek zijn voor kinderen. De vlinder is op een natuurlijke manier vormgegeven door houten paaltjes en taluds (hellingen) die de vorm bepalen.

Ook dichtbij liggen vele voorzieningen

Luchen ligt dichtbij Eindhoven en Helmond, maar ook in de eigen gemeente liggen genoeg voorzieningen.

Zo  vindt u om de hoek een dierentuin en een golfbaan, ook musea, een prachtig kasteel, de Strabrechtse Heide, sportverenigingen en horeca om heerlijk te ontspannen. Het verenigingsleven in beide kernen leeft als nooit te voren. In de digitale gemeentegids vindt u een overzicht van onder meer alle scholen en verenigingen. Alles in de buurt. In Luchen, waar anders.
De groene open ruimte rondom de Luchense Wetering in het middengebied en de ecologische verbindingszone langs het Eindhovense kanaal zijn voor u en uw bezoekers straks voelbaar. Lekker fietsen langs het kanaal of een boottochtje erover heen, het behoort straks allemaal tot de mogelijkheden.

Vlakbij ligt Dierenrijk, een echte dierentuin en golfers kunnen in de buurt hun hart ophalen. De bossen en de vennen-uitlopers van de Strabrechtse Heide, liggen aan uw voeten. Een echte vakantieomgeving.

Ook proef je straks in Luchen de dorpse sfeer van Mierlo, Luchen moet een typisch Brabantse wijk worden. Gemoedelijk, ruim opgezet, niet bijzonder opvallend maar wel mooi, groen, landelijk met kleinschalige architectuur. Soms opvallend, soms ondergeschikt aan het geheel. Dichtbij een dorpskern waar een nieuw centrum met bijzondere winkels in ontwikkeling is. Lekker comfortabel, dicht bij alles. In Luchen, waar anders.

 

_25_luchen_060521_1.jpg
Terug naar boven
Luchen waar anders maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x