Meer informatie

Voor meer informatie over Plan Luchen, neemt u contact op met

Claudia Terlou

Gemeente Geldrop-Mierlo

Telefoon: 14 040

Email: c.terlou@geldrop-mierlo.nl

Lekker leven.

In het dorp Mierlo (gemeente Geldrop-Mierlo) ontstaat aan de rand, grenzend aan bossen en kanaal, Luchen. Een heerlijke wijk om te wonen. Divers, landelijk, met veel voorzieningen op loop- en fietsafstand. In totaal komen hier 750 woningen.

U vindt er woningen van verschillende grootte, vrijstaand, geschakeld en in rijvorm. We besteden veel aandacht aan detaillering, zowel in architectuur, massa en in het openbare gebied. Vloeiende overgangen van kleinere openbare ruimten in het bebouwde gebied naar het open landschap zijn in het plan essentieel. We bouwen op Luchen naast bijzondere woon-werkwoningen in en door de geluidwerende wal, ook woningen met een hoge mate van duurzaamheid

In Luchen laten we een frisse, hedendaagse vertaling zien van oorspronkelijke en streekeigen bouwkarakteristieken. Om de gewenste sfeer te krijgen van dorpse intimiteit en diversiteit schrijven we niet een bepaalde architectuurstijl voor, zoals een jaren 30 stijl. De landelijke omgeving vraagt om een streekgebonden schaal en veel diversiteit. Zo bouwen we de woningen met kappen en ‘warme’ materialen en kleuren.De hoofdmaterialen zijn baksteen en hout in combinatie met sprekende dakvormen en een doordachte detaillering. Voor ieder wat wils. Uw persoonlijke voorkeuren vindt u terug in het ruime aanbod van woningen. In Luchen, waar anders.

_19_luchen_060521_1.jpg
Terug naar boven
Luchen waar anders maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x