Een groene wijk

Een groene wijk

Luchen zetten we zo op dat het aansluit bij het openbare gebied van Mierlo, met name in de vorm van hagen en tuinen. Groen krijgt dus een belangrijke rol. Zo proberen we de al aanwezige historische laanbeplanting aan de St. Catharinaweg, aan de Burgemeester Termeerstraat en aan de weg Luchen te handhaven. Landschapsarchitect Alma Kennis werkt nauw samen met de gemeente aan het project Luchen en vertelt hierover.

Hier staan gezonde inlandse eiken, mooie exemplaren. Echt groen om trots op te zijn. Deze laanbeplanting ziet u straks ook terug langs de hoofdontsluiting, lange rijen met forse bomen, zorgen daar straks voor de karakteristieke laanstructuur. Heel bijzonder.In Luchen, waar anders. Ook ziet u straks in het landschap de kenmerkende sloten en greppels terug. Rondom de Luchense wetering ontstaat een fraaie rietzone, maar ook ruimte waar kinderen heerlijk kunnen spelen. Het gaat ons niet alleen om het groen, maar ook om het behoud van al ons groen. Luchen krijgt daarom een duurzame invulling. Inzet van zuinige energievormen en gebruik van natuurlijke materialen krijgen zo veel mogelijk de voorkeur. 
 

Speelplek Weteringpark

Een groep kinderen heeft met ons meegedacht over de inrichting van de speelplek in het Weteringpark. Wij zijn aan de slag gegaan met de ideeën.

in het Weteringpark is een speelroute opgenomen in de vorm van een avontuurlijk pad. De speelplek is voorzien van een kabelbaan, een vogelnestschommel, een glijbaan, een pannakooi en een voetbalveldje. 

Bent u benieuwd naar het ontwerp? Klik dan op de link hieronder.

11_luchenkrant.jpg
Terug naar boven
Luchen waar anders maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x